пятница, 30 апреля 2021 г.

Мінцифра розгортає другу бекенд-інфраструктуру для забезпечення безперебійної роботу сервісів Дія

Мінцифра розгортає другу бекенд-інфраструктуру для забезпечення безперебійної роботу сервісів Дія

Мінцифра повідомила нові деталі стосовно сьогоднішніх технічних проблем у роботі Дії та розповіла, як збирається запобігати подібному у майбутньому.

Вранці 30 квітня стався технічний збій у роботі хостинг-провайдера DeNovo на платформі G-Cloud. Програмний збій виник у технологічному стеку віртуалізації, що спричинило технічні проблеми в роботі Дії, а також багатьох інших державних сайтів та сервісів. Сервіси були недоступні кілька годин (о 12:00 стало відомо про проблеми) — близько 14:00 застосунок та сайт Дія повністю відновили свою роботу.

Проблема носила «дуже складний технологічний характер, пов’язаний з програмним кодом базового системного рівня», але була усунена дуже швидко, оскільки компанія DeNovo «є лідером на ринку».

Вже у найближчому майбутньому Дія працюватиме на основі двох, географічно розподілених дата-центрах, які будуть пов’язані між собою двома незалежними оптичними лінками і працюватимуть у режимі Active-Active. Допоміжна інфраструктура дозволить виключити подібного роду проблеми та забезпечуватиме безперебійну роботу сервісів Дія. Її буде розгорнуто в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України — GigaCloud.

«Готуючи закон про цифрові паспорти, ми усвідомлювали, що маємо налагодити безперебійну роботу сервісів. Для забезпечення безперебійної роботи Дії ми розгортаємо другу бекенд-інфраструктуру в приватній хмарі одного з найбільших дата-центрів України — GigaCloud. У той же час у нашому основному дата-центрі DeNovo ми переходимо на приватну хмару (HPI)»

Олексій Вискуб,

перший заступник Міністра цифрової трансформації

Крім того, разом з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації Мінцифра реалізовує проєкт державного дата-центру, який буде використовуватися для резервування критичних державних інформаційних систем та реєстрів. За словами Олексія Вискуба, «такої інфраструктури досі не було побудовано на державному рівні». Всі ці заходи допоможуть в майбутньому забезпечити безперебійну роботу сервісів Дія.

Let's block ads! (Why?)